"Camino. O calatorie a spiritului" (2)

”Si acum, universul brut era stabil și armonios. Era armonie absolută, pace absolută. Dar era ceva incomplet. Era liniște în interiorul Marelui Spirit, o singurătate în Unicitatea lui ... o încremenire ... o nevoie profundă. Zeitatea simțea nevoia să experimenteze sentimentul de a se simți pe ea însăși în propriul sine. Simțea nevoia să devină ne-goală. Simțea nevoia să SIMTA. Simțea că operele ei însemnau puțin sau nimic - fără să simtă în ea însăși. Zeitatea își iubea creațiile și a văzut că ele erau bune - dar, ca să nu mai fie singură în unicitatea ei, s-a întors spre interior și a spus: ”Iată, voi face cea mai mare creație din toate. Voi face viață și viața va fi după chipul meu.”. Si astfel s-au născut suflete individuale, care erau în starea de perfecțiune și esență divină. Trilioane de suflete după chipul divin al Zeității, o lumină albă pură, s-au răspândit în univers, apoi s-au rupt și s-au alcătuit în perechi. Perechile de suflet s-au întins una către cealaltă, capabile să se pătrundă și întrepătrundă în și între ele - fără a-și pierde cunoașterea propriei perechi.

Marele Spirit a creat perechile, pentru a fi suflete pereche. Fiecare individualitate din cadrul perechii a fost creată atât de gen masculin, cât și de gen feminin - și, de aceea, completă în sine însăși. Fiecare suflet individual era de ambele genuri - și din acest motiv, nici unul nu-l domina pe celălalt, ci era egal cu el. Marele Spirit, conștient de propria sa perfecțiune, dorea ca și copiii săi să fie împliniți unul în celălalt, pentru ca, în calitate de perechi de suflet, ei să se confirme unul pe altul. Astfel, sufletele au fost create câte două și au fost legate unul de celălalt, de la începutul timpului - și vor rămâne legate pentru eternitate. Impreună, ele erau la fel de strălucitoare ca o mie de sori, fiecare din ele fiind o ființă separată care lumina ... copii de lumină ... copii ai Zeității.
[...]
Deci, sufletele copii de lumină au fost create pentru a fi o companie unul pentru celălalt - și, în același timp, pentru a servi drept companie Zeității, care era creatorul lor și Marele Spirit care leagă împreună toate lucrurile.”

Niciun comentariu: