De antrenat creierul

http://www.lumosity.com/about

Este un site care iti produce un program de exercitii zilnice pentru sporirea performantelor cerebrale.
Exercitiile sunt dragute si nu foarte grele. Dureaza circa 15 minute pe zi.

Cateva dintre recomandarile pe care ti le dau la fiecare joc:

"Ride a bike: Research shows that physical exercise strengthens both the body and the brain! Exercise reduces stress and promotes the growth of new brain cells."

“Improving your working memory can lead to an improvement in fluid intelligence or IQ.”

“Meditate: Periodically calming and focusing the mind has been shown to improve processing speed, attention, and response times.”

“Be social: Interacting with others supports cognitive health by exercising diverse areas of the brain.”

“Vegetables such as kale (napi?!), collards (un fel de varza), chard (sfecla) and spinach have high levels of antioxidants that help protect your brain.”

“The average adult human brain weighs about 1400 grams (3 pounds), or about 2% of total body weight.”

3 comentarii:

Mihaela spunea...

Am subscris si eu pe siteul lor in urma cu mai mult timp si dupa ce m-am plictisit de "antrenamentele " lor, nu mai scapam de ei, primeam zilnic mesaje sa revin la antrenamente. Dupa o vreme cred ca s-au lamurit ca creierului meu nu le-a fost pe plac cum il antrenau ei si vad ca m-au uitat :).Si eu uitasem deja de ei. La cate am pe cap...

cristina spunea...

Pe mine ma relaxeaza sa fac exercitiile alea ale lor, sunt ca niste joculete. In plus, chiar sunt curioasa daca mi se va dezvolta creierul, ca eu chiar am probleme cu memoria. Deocamdata fac progrese mici, zilnic.
Cand ma voi satura de ei, o sa vad ce o sa fac :)

Mihaela spunea...

Si eu am mai uit .Era si un mesaj amuzant care circula pe net despre cei de 50 ani (varsta catre care ma indrept si eu vertiginos, daca m-o tine sanatatea) care pornesc sa faca un lucru, dar intre timp dau peste altul si se apuca de acela, iar apoi tot altul si altul pana cand uita de la ce au pornit sa faca. Asa si eu, imi propun sa fac ceva si apoi ma iau cu altele si uit.Consider asta ca ceva deja intrat in normal :D.